Zomervakantie 2020

De zomervakantie is de schoolvakantie waarop bijna iedereen in Nederland en België de zon, zee, ontspanning en lekker eten opzoekt. Dan is Spanje natuurlijk de ideale bestemming... Vriendelijke mensen, heerlijk eten, mooie zandstranden, prachtig weer! kortom alle ingredienten voor een ontspannen en zonovergoten vakantie voor het hele gezin zijn aanwezig. Met name de Costa Blanca, en Moraira in het bijzonder, zullen u dan zeker niet tegenvallen. Het is de ideale zonvakantie! Het klimaat is fantastisch, zo is het in de zomer niet bloedheet en er staat altijd wel een verkoelend windje. Bovendien is er genoeg vermaak voor het hele gezin, schitterende zandstranden en meer dan 75 restaurantjes, barretjes en terrassen.

België

In België is het simpel wat betreft de schoolvakanties in de zomer. De scholen zijn daar in de maanden juli en augustus gesloten.

Nederland

In Nederland is er voor de zomervakantie een vakantiespreiding en is het land onderverdeeld in de regio's Noord, Midden en Zuid Nederland.  Alle scholen in Nederland zijn verplicht om op deze dagen de zomervakantie in te plannen. De overheid in Nederland bepaalt jaarlijks deze data, voor de voorjaarsvakantie en herfstvakantie gelden alleen adviesdata, hier mogen scholen dus vanaf wijken. Maar voor de zomervakantie geldt een verplichte sluiting van de scholen.

In het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs krijgen de leerlingen doorgaans een week vrij in oktober. Door de vakantiespreiding hebben niet alle kinderen in Nederland tegelijk vakantie.

De data van de korte vakanties (herfst, kerst, voorjaar en mei) zijn adviesdata. Van deze data mag de school afwijken zonder toestemming te vragen aan de minister.

 

het weer in dezomervakantie in Moraira Spanje

 

 

Schoolvakanties Nederland ►

Schoolvakanties Vlaanderen ►

 

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel