Herfstvakantie 2020

De herfstvakantie, Allerheiligenvakantie (België) of astervakantie (Nederland) is een schoolvakantie in België en Nederland.

België

In België valt de herfstvakantie in de week van Allerheiligen (1 november), zowel voor het basisonderwijs als voor het secundair onderwijs. Als Allerheiligen op een zondag valt, vindt de herfstvakantie plaats in de week die daarop volgt.

Nederland

In het Nederlandse basis- en voortgezet onderwijs krijgen de leerlingen doorgaans een week vrij in oktober. Door de vakantiespreiding hebben niet alle kinderen in Nederland tegelijk vakantie.

De data van de korte vakanties (herfst, kerst, voorjaar en mei) zijn adviesdata. Van deze data mag de school afwijken zonder toestemming te vragen aan de minister.

Wij vinden de herfstvakantie de beste gelegenheid om lekker naar de Costa Blanca in Spanje te gaan. De prijzen van de appartementen zijn aanzienlijk lager dan in de zomer en de vliegtickets, zeker als je vanuit Belgie reist, zijn niet duur. Het weer is in de herfstvakantie ideaal, door de warme zomer is het zeewater nog lekker warm en het weer is zeer aangenaam.

het weer in de herfstvakantie in Moraira Spanje

 

 

Schoolvakanties Nederland ►

Schoolvakanties Vlaanderen ►

 

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel