Bezoek aan de visafslag

vissersboten Moraira

Wie van vis en schaaldieren houdt komt in Moraira volop aan zijn of haar trekken. Elke dag kun je om 10 uur 's morgens versgevangen vis kopen op de visafslag in de haven van Moraira. De vissers brengen de vis uitgesorteerd per soort in plastic bakken naar binnen.
Op de centraal opgestelde tafels wordt de vis uitgestald en de liefhebbers kopen de vis die zojuist gevangen is van de vissers. Verser kan niet tenzij je de vis zelf gaat vangen en direct op de boot gaat bereiden.

Zodra een nieuwe vracht vis binnengereden wordt zie je de kooplustige mensen al achter de bakken aanlopen om als eerste de mooiste en lekkerste exemplaren er tussen uit te kunnen vissen. Zorg wel dat je voldoende kennis van de diverse soorten vis hebt of goed Spaanse spreekt, want bordjes met de namen van de vissoorten kun je hier vergeten.  

Mocht je zelf geen vis klaar willen of kunnen maken dan kun je uitstekend vervisafslag Morairase vis eten in de vele restaurants die Moraira rijk is. Een goed restaurant dat geroemd wordt om de uitstekende keuken is Girasol op de weg van Moraira naar Calpe. Ook in veel andere restaurants kun je uitstekend terecht voor een visje. Het meeste aanbod van verse vis vind je in het centrum van Moraira nabij Club Nautic.
Vissoorten en schaaldieren die je veel tegenkomt zijn makreel, zeebaars, sardientjes, langoesten, dorade (goudbrasem), inktvis en stokvis.

Mocht je geen kans zien om op de visafslag je verse vis in te kopen, dan kun je altijd nog terecht bij de supermarkten. Zo heeft Pepe la Sal bij de urbanisatie San Jaime een uitstekend assortiment van verse vis en schaaldieren. Het voordeel als je hier je vis koopt is dat je ze schoon kunt laten maken.

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel