Top 10 bezienswaardigheden van de Costa Blanca

 

1. Guadelest

Een prachtig dorpje met een ongekend mooi uitzicht op de omgeving is Guadelest. Het kasteel van Guadelest (El Castell de Guadelest) biedt een mooi inzicht in het leven vroeger op dit unieke plekje. Vanuit het kasteel krijg je het fraaie uitzicht over de bergen, het stuwmeer en het dorp zelf. 

Meer informatie over Guadelest    >>​

2. Cuevas de Canalobre

Deze in Busot gelegen kalksteengrotten vormen een fraaie verzameling van onregelmatig gevormde grotten met stalactieten en stalagmieten.

Meer informatie over Cuevas de Canalobre    >> 

3. Fiestas de Moros y Cristianos

Het feest van de Moren en Christenen wordt in vrijwel iedere dorp en stad aan de Costa Blanca uitbundig gevierd. Dit authentieke Spaanse feest gaat gepaard met fraaie parades, veel vuurwerk en een groot feest met heerlijk eten (o.a. paella) en drank (wijn). Het meest grootse en beroemdste Moros y Cristianos festival vind je in de plaats Alcoy (Alcoi).

Meer informatie over Fiestas de Moros y Cristianos    >>

4. Altea

Van alle stadjes langs de kust is Altea zeker één van de mooiste. Het gaat dan om de oude binnenstad met de prachtige Virgin del Consuelokerk, het plein voor de kerk (met fraai uitzicht over de stad) en de witte huisjes waar een groot aantal kunstgalerijen in te vinden zijn.

Meer informatie over Altea    >>

5. Huerto del Cura

Deze botanische tuin behoort tot de beste in haar soort en ligt in de prachtige plaats Elche (Elx). Een beroemde boom in het palmenpark is de Keizerlijke Palm.

Meer informatie over Huerto del Cura    >> 

bezienswaardigheden Costa Blanca

6. Penyal d’Ifac

Wie langs de Costa Blanca rijdt en Calpe passeert die kan niet om deze gigantische kaap heen. Penyal d’Ifac (Peñón de Ifach) torent met een hoogte van ruim driehonderd meter ver boven de Middellandse Zee uit. Wie van een stevige wandeling houdt die kan in ruim een uur naar boven lopen. De ecologische omstandigheden op de rots zijn afwijkend van de rest van de Costa Blanca.

7. Castillo de Santa Bárbara

De meeste mensen die naar de Costa Blanca vliegen zien van Alicante niet meer dan de luchthaven. Jammer, want de stad zelf is zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Het centrale punt in de stad wordt gevormd door de Explanada de España, een fraaie wandelboulevard die door veel groen omgeven is. In Alicante staat het Castillo de Santa Bárbara, een kasteel dat op de top van de Monte Benecantil ligt. Het kasteel is ook per lift te bereiken.

Meer informatie over Castillo de Santa Bárbara    >> 

8. Villajoyosa

Als je foto’s van Villajoyosa (La Vila Joiosa) ziet dan is de kans groot dat je de plaats meteen herkent. Dat komt door de oude wijk aan het strand waar de huizen in diverse fraaie kleuren afsteken bij het zandstrand. Een wandeling door de stad is de moeite waard. Als je er toch bent moet je ook meteen een bezoekje brengen aan het chocolademuseum van chocoladefabriek Valor of aan het etnografisch museum.

Meer informatie over Villajoyosa    >> 

9. Vlooienmarkt van Jalón (Xaló)

Binnen de Costa Blanca kun je uit een groot aantal markten kiezen om te bezoeken. De meeste van deze lokale markten hebben een aanbod dat helaas weinig onderscheidend is van de rest. De typische Spaanse jurkjes, de goedkope zonnebrillen en de tassen die wel heel veel op bepaalde dure merken lijken... je ziet ze overal. De vlooienmarkt die iedere zaterdag in het dorp Jalón gehouden wordt is dan ook een verademing. Antiek, snuisterijen en kunst vormen de hoofdmoot van het aanbod. Wie op tijd is kan eerst nog even wijn gaan proeven in de er tegenover liggende wijncoöperatie.

Meer informatie over vlooienmarkt Xaló-Jalón >> 

10. Benidorm

You love it or you hate it. Een middenweg lijkt er niet te bestaan voor de uit hoogbouw bestaande vakantiestad Benidorm. Dit is massatoerisme in haar meest extreme vorm die je je voor kunt stellen. Daarmee is Benidorm eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. 

Meer informatie over Benidorm    >> 

Meer Costa Blanca?

Meer informatie over andere plaatsen aan de Costa Blanca     >>

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel