Calpe

 

De plaats Calpe, door Spanjaarden meestal Calp genoemd, is van oorsprong een klein vissersdorp waar echter weinig meer van over is. Wat je tegenwoordig aantreft is een hoop hotels en appartementencomplexen met vooral restaurants en vertier van mindere kwaliteit dan waar je op hoopt als je in Spanje op vakantie gaat.

Wie Calpe ziet liggen als je er vanuit Moraira op af rijdt ziet naast de kenmerkende rots Penyal d'Ifac vooral een hoop beton. Het lijkt meer op een miniatuurversie van Benidorm dan op een gezellige badplaats waar de authentieke sfeer van een Spaans vissersdorp in te herkennen is.

Als echter de avond invalt en de zon langzaam achter de bergen verdwijnt wordt Calpe zowaar best leuk. De wandelboulevard langs het strand komt dan helemaal tot leven, restaurantjes lopen vol en de verkopers van tassen, zonnebrillen en andere onvermijdelijke koopwaar komen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Door het vele kunstlicht rondom de wandelboulevard worden de aanwezige betonnen complexen veel minder nadrukkelijk aanwezig waardoor er zowaar sfeer ontstaat.

appartement huren in Moraira

Met de 332 meter hoge rots Penyal d'Ifac is meteen het hoogtepunt van Calpe genoemd, zowel letterlijk als figuurlijk. De steile krijtrots die je kunt beklimmen is een natuurgebied dat je en prachtig uitzicht geeft op Calpe en de nabijgelegen kuststreek. Voor mensen die een slechte conditie of gezondheid hebben is het niet aan te raden om deze beklimming te maken, zeker niet midden op de dag tijdens de zomermaanden.

De oude binnenstad en de wijk El Arrabal worden gekenmerkt door smalle straatjes en steegjes. Hier vind je nog stukken van de oude stadswallen, leuke restaurants en een archeologisch museum. Calpe heeft door het grote aantal toeristen meer weg van een stad dan van een dorp. Hier vind je bijvoorbeeld filialen van de discount supermarktketens Lidl en Aldi en hebben ook fastfoodrestaurants van bijvoorbeeld Burger King een plaatsje gevonden in de hedendaagse samenleving van Calpe.

Wie van strand houdt wordt hier niet teleurgesteld. De grote en vrij brede zandstranden van Calpe worden druk bezocht en zijn geschikt voor jong en oud. Het strand loopt vrij geleidelijk af in zee waardoor het ook voor gezinnen met kleine kinderen zeer geschikt is.

Meer Costa Blanca?

Meer informatie over andere plaatsen aan de Costa Blanca    >>

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel