Bezoek vlooienmarkt Jalón/Xaló

 

Binnen de Costa Blanca kun je uit een groot aantal markten kiezen om te bezoeken. De meeste van deze lokale markten hebben een aanbod dat helaas weinig onderscheidend is van de rest. De typische Spaanse jurkjes, de goedkope zonnebrillen en de tassen die wel heel veel op bepaalde dure merken lijken... je ziet ze overal. De vlooienmarkt die iedere zaterdag in het dorp Jalón gehouden wordt is dan ook een verademing. Antiek, snuisterijen en kunst vormen de hoofdmoot van het aanbod. 

vlooienmarkt JalonIedere zaterdag vindt in het plaatsje Jalón of ook wel Xaló de wekelijkse vlooienmarkt plaats. Xaló is een dorp gelegen in het binnenland van de Costa Blanca, op een half uur rijden van Moraira. De vlooienmarkt begint rond acht uur ‘s morgens en duurt tot ongeveer twee uur ‘s middags. In totaal staan er ongeveer 200 tot 300 kraampjes met een zeer gevarieerd aanbod. Iedere zaterdag komen er duizenden belangstellenden naar Xaló. 

 

 

bezienswaardigheden Costa Blanca

 

vlooienmarkt XaloTussen de aangeboden spullen zie je onder andere boeken, oude apparatuur, servies, meubels, schilderijen, postzegels, munten, decorstukken, lampen, vazen en eigenlijk bijna alles wat je op een antiek- en curiositeitenmarkt kunt verwachten. In de er tegenover liggende wijncoöperatie kan wijn geproeft worden en uiteraard ook gekocht worden. Voor slechts één of twee euro per liter kunt u de wijn direct uit de grote houten vaten mee naar het appartement nemen. Ook olijfolie, azijn en honing kan hier direct van de bron gekocht worden. 

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel