Bezoek Ibiza

 

Het eiland Ibiza behoort tot de eilandengroep de Balearen. De Balearen ligt ten oosten van het vasteland van Spanje ongeveer ter hoogte van Denia vanwaar ook de veerboot vertrekt. Ibiza staatdagtrip Ibiza vooral bekend als feesteiland, als hippie-eiland, als eiland waar de jetset graag vertoeft en als eiland waar je helemaal tot jezelf komt. Men zegt weleens dat een bezoek aan Ibiza je voorgoed verandert. Niet voor niets dat veel mensen die ooit een keer Ibiza bezocht hebben, minstens één keer teruggaan om het unieke gevoel dat je hier beleeft te herbeleven. Ibiza is one of a kind. Ibiza is Ibiza! Vanuit Moraira is het hemelsbreed slechts 12 km naar Denia waar de veerboot naar Ibiza vertrekt. Aangezien de reis naar Ibiza wel enige tijd vergt is een overnachting aan te raden.

Denia naar Ibiza Veerboot

De Denia-Ibiza veerdienst verbindt Spanje met Ibiza. Momenteel is er slechts 1 veermaatschappij die deze route aanbiedt, Balearia. De veerdienst gaat maximaal 10 keer per week met een vaartijd van ongeveer 3 uur 30 minuten, de afstand van het vaste land van Spanje en Ibiza is ongeveer 90 km.

Denia Ibiza vaartijd en frequentie kan afhankelijk van het seizoen variëren. Wij raden u dan ook aan om een live controle te doen voor de meest actuele informatie.

Meer informatie over de veerdienst Balearia    >>

Ibiza als vakantiebestemming

Ibiza trekt jaarlijks ongeveer zes tot zeven miljoen bezoekers. Dit aantal groeit jaarlijks met enkele procenten. De verwachting is wel dat de grootste groeispurt achter de rug is en dat het aantal toeristen dat naar Ibiza reist zich in de toekomst zal stabiliseren. Ibiza kent ene zeer uitgebreid pallet aan toeristen. Jetsetters, gezinnen met kinderen, feestbeesten, rustzoekers, ecotoeristen, kunstenaars en zonzoekers... veel mensen voelen zich aangetrokken tot Ibiza. Het eiland heeft een uitstraling waar menig andere zonbestemming jaloers op is. Ibiza is eigenlijk een merk geworden dat garant staat voor een bepaalde levenswijze. Het Ibiza-gevoel is iets dat een ruim en rekbaar begrip is en waar iedere toerist daarom een eigen invulling aan geeft. En toch die ene gemene deler: het gevoel dat Ibiza iets bijzonders is, iets dat bijna ongrijpbaar en ondefinieerbaar is. Of het goede marketing is of een oprecht gevoel dat mag iedereen voor zichzelf invullen.

appartement Moraira

Hippies

In de jaren zestig van de vorige eeuw werd Ibiza als het ware overspoeld mehippiemarkt in ibizat hippies. De vrije levensstijl was prima te combineren met het eiland Ibiza. Flower-power regeerde op het vrije Ibiza, waar de hippies vooral de onderdrukte sfeer van het Spaanse vasteland wilden ontvluchten. Hier kon men vollemaansfeesten houden, volop genieten van wiet en LSD en genieten van het leven en elkaar. Vrije liefde was prima te combineren met de bijna paradijselijke sfeer van Ibiza. Op het hoogtepunt van het hippietijdperk verbleven er op Ibiza jaarlijks meer dan honderdduizend hippies. Het grotendeels verdwijnen van deze levensstijl heeft natuurlijk ook haar impact gehad op Ibiza. Het aantal hippies dat je op Ibiza aantreft is nog maar een fractie van de vele hippies die hier vroeger leefden. Als toerist zul je vooral op de hippiemarkt bij Las Dalias nog met de overgebleven hippies in aanraking komen. Zij komen hier allerlei producten zoals sieraden aan de man brengen. In tegenstelling tot vroeger zijn deze nog maar zelden handgemaakt door de hippies maar komen ze producten per zeecontainer uit China aan.

Uitgaan

Ibiza staat al decennialang bekend als dé partybestemming waar je toch tenminste eens in je leven moet gaan stappen. De hele partyscene kwam op gang in de jaren tachtig van de vorige eeuw, tegelijkertijd met de opkomst van de housemuziek. Housemuziek die gedraaid werd in de Amerikaanse steden Chicago, Detroit en New York vonden hun weg naar Ibiza. In Clubs als Amnesia, Es Paradis, Space, Underground en Pacha klonken de beats van deze nieuwe elektronische muziek. Dankzij DJ’s als Paul Oakenfold verspreidde de housemuziek zich richting het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. Hippies, jetsetters en feestbeesten vanuit heel Europa wisten hun weg naar Ibiza te vinden. 

Een andere hotspot die ontstond op Ibiza was Café del Mar. Dit café in San Antonio wordt nog steeds gezien als dé plek om aan het eind van de dag te chillen. Al genietend van relaxte muziek en een drankje wordt hier vooral van de zonsondergang genoten. De vele zogenaamde loungecafés die je tegenwoordig wereldwijd ziet zijn onder andere geïnspireerd op het nog steeds zeer succesvolle Café del Mar.

In de loop der jaren openden nieuwe clubs hun deuren op Ibiza. Ibiza Rock en Ushuaïa Beach Club zijn een greep uit de nieuwe clubs die de afgelopen jaren hun deuren hebben geopend op Ibiza. Ushuaïa Beach Club zal bij het Nederlandse filmpubliek  waarschijnlijk wel bekend zijn uit de hitfilm “Verliefd op Ibiza”, waar een groot deel van de scènes opgenomen zijn.

uitgaan in IbizaUitgaan op Ibiza is nog steeds hot. Wereldberoemde DJ’s vliegen in het zomerseizoen af en aan op de luchthaven van Ibiza, vaak in privéjets. Toppers zoals Tiësto, Afrojack, Armin van Buren, Bob Sinclar, David Guetta, Hardwell en Carl Cox hebben achter de draaitafels op Ibiza gestaan.

Het clubseizoen begint in mei. In de regel worden eind mei de zogenaamde ‘opening parties’ gehouden. De ‘closing parties’ vinden eind september / begin oktober plaats. Tussen eind mei en begin oktober vind het gros van de feesten plaats. Tegenwoordig vinden er ook buiten het seizoen feesten plaats op Ibiza, onder andere in Pacha die ook in de wintermaanden open is. Inmiddels zijn er meer clubs die in de winter open zijn in het weekeinde, zoals Booom en Sankeys. Uitgaan op Ibiza betekent wel dat je aardig wat geld mee moet nemen. Behalve aanzienlijk hoge entreeprijzen is het ook duur om drinken te bestellen in de clubs van Ibiza.

Eten & drinken

Uit eten op Ibiza is redelijk vergelijkbaar met elders in toeristische gebieden in Spanje. Je kunt op Ibiza vrijwel alles eten, van biefstuk tot verse vis, van tapas tot paella en van Chinees tot Engels. Verantwoorde maaltijden, zowel wat betreft gezondheid als ecologisch verantwoord, is de nieuwe trend op Ibiza. Vaak resulteert dit in heerlijke fushiongerechten die vooral geïnspireerd zijn op de mediterrane en Aziatische keuken. Wie echter gewoon een simpel stuk vlees met friet wil die kan dat op Ibiza ook eten.

Wat je zult merken is dat je op Ibiza flinke prijsverschillen tegenkomt. Hoe hipper de plek, des te hoger de prijzen zijn. Dat betekent niet altijd dat je ook beter eet. Ook op Ibiza zijn er nog voldoende authentieke zaken te vinden waar je voor een eerlijke prijs een heerlijke maaltijd kunt eten. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de concentratie van toeristen is, des te groter de kans is dat de prijs-/kwaliteitverhouding niet meer klopt

meer Ibiza? 

Ibiza is meer dan stranden en feesten. Je vind hier ook een aantal mooie en interessante bezienswaardigheden.

Top 10 bezienswaardigheden Ibiza    >>

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel