El Campello

 

Op zo’n 15 kilometer ten noorden van het bekende Alicante ligt de kustplaats El Campello. Deze plaats is een stuk kleiner dan Alicante, maar dankzij haar mooie strand, schone lucht en mediterrane keuken zeer geliefd onder zowel Spaanse als buitenlandse toeristen. Geniet hier van alles wat de Costa Blanca te bieden heeft!

El Campello is sinds 1901 een onafhankelijke plaats, tot die tijd behoorde het tot Alicante. Het ligt aan de kust, maar ook in een prachtige bergachtige omgeving. Er is zo’n 250 dagen per jaar zon en een gemiddelde jaartemperatuur van 19 graden. Heerlijk vertoeven dus!

Het is een plaatsje van tegenstellingen. Aan de ene kant heb je er archeologische vondsten die helemaal teruggaan tot de bronstijd. Een goed voorbeeld is het ‘eilandje’ Illeta dels Banyets, dat ooit door een aardbeving los is gekomen van de kust en aantoont dat hier 2.000 jaar v.Chr al mensen woonden. Aan de andere kant is El Campello een levendige badplaats. Tijdens de zomer zijn er vele Spanjaarden en buitenlanders die hier van de Spaanse kust genieten. Er worden dan ook vele activiteiten georganiseerd in de plaats en alles bruist. Sommige mensen beweren verder dat je in deze kustplaats de schoonste lucht van Europa inademt… adem diep in en ontdek het zelf wanneer je heerlijk over het strand wandelt!

appartement huren El Campello

Stranden

El Campello heeft een uitgestrekte kustlijn van zo`n 23 kilometer. Het bekendste strand dat bij de plaats hoort is Playa Muchavista. Dit strand is zo’n 3,3 kilometer lang en gaat uiteindelijk over in het Playa de San Juan van Alicante. In de zomer bruist het hier van de activiteiten, is er een strandbibliotheek en kun je er watersporten. Je kunt er ook bedjes of parasols huren en er is eten en drinken verkrijgbaar. Het is ook goed toegankelijk voor gehandicapten.

Een ander populair strand van El Campello is Playa del Carrer La Mar. Dit strand is ongeveer 1,85 kilometer lang en vind je direct aan het stadje en naast het vissersdistrict. Ook dit strand is leuk voor een dagje uit, dankzij het fijne zand, de mooie zee en de vele faciliteiten. Families kunnen hier ook goed terecht. Er wordt in de zomer namelijk veel kinderentertainment aangeboden. Beide stranden hebben al jaren een blauwe vlag van de Europese Commissie en zijn perfect voor een heerlijk dagje zonnen en zwemmen.

Houd je meer van wat rustige en authentieke stranden? Dan zijn Playa de L’Almadrava en Playa La Cala Nostra in het noorden goede opties. De duikliefhebbers kunnen terecht rondom Illeta dels Banyets.

Wat is er te doen?

Er zijn in en rondom El Campello allerlei leuke activiteiten om te ondernemen, een aantal voorbeelden:

– Op zo’n 20 minuten rijden ten noorden van El Campello vind je de grotten van Canelobre, het grootste en diepste grottensysteem van Spanje.

– Je kunt met een boot een tripje maken naar het eilandje Tabarca voor de kust.

– Golfliefhebbers hebben twee banen dichtbij: Club de Golf Alicante op zo`n 15 minuten ten zuiden en Club de Golf Bonalba op slechts 10 minuten ten noordwesten.

Voor meer informatie en ideeën voor daguitjes kun je terecht bij het de toeristeninformatiecentrum in El Campello.

Oficina de Turismo de El Campello 

Avenida San Bartolome, 103

03560 El Campello

Bereikbaarheid

El Campello ligt op zo’n 160 kilometer van Valencia. Het is via de autoweg AP-7 (tolweg) goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer is er geen directe verbinding en ben je vrij lang bezig. Een andere mogelijkheid is om El Campello via Alicante te bereiken. Zo ligt de badplaats vlakbij het vliegveld van Alicante en er is tussen Alicante en Valencia een goede treinverbinding. Vanuit Alicante ben je via diverse directe verbindingen binnen no-time in El Campello. Zo kun je met busmaatschappijen Subus en Alsa snel en eenvoudig naar El Campello reizen.

Tips

– Alicante heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, strand en gastronomie… leuk voor een dagje uit! Lees meer over Alicante    >>

– De zon is erg sterk in El Campello, bescherm jezelf goed en vermijd de zon tijdens de middaguren.

– De eerste weken van juli staan jaarlijks in het teken van de maagd Virgin del Carmen, de beschermheilige van de zeelieden. Dit is één van de belangrijkste feesten van de regio en wordt groots gevierd met vuurwerk, evenementen, processies in de zee en shows

Meer Costa Blanca?

Meer informatie over andere plaatsen aan de Costa Blanca     >>

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel