Wandelen in de prachtige natuur

 

Waar kun je beter wandelen dan langs de schitterende kust van de Costa Blanca. Nagenoeg het hele jaar prachtig weer, mooie natuur en leuke kleine barretjes en restaurantjes.

Gaudalest om het Stuwmeer van Guadalest

stuwmeer van GuadelestDe naam klinkt als een romantische bestemming uit een film over Mexico. In werkelijkheid is het een dorpje met nog geen tweehonderd inwoners dat op nog geen uur rijden van Moraira goed is voor maar liefst 2 miljoen bezoekers per jaar. De voornaamste reden van al dit bezoek is de unieke ligging van het oorspronkelijk dorp, dat als een soort van kraaiennest in de bergen ligt en slechts te bereiken is via een tunnel in de rotsen. Vanuit Guadalest wordt je daarna getrakteerd op een formidabel uitzicht op de bergen en het iets lager gelegen stuwmeer van Guadalest.


Afstand: 12,7 km 
Duur: 3,5 uur 
Niveau: Lichte wandeling 
Startplaats: Guadalest 
Startpunt: Parkeerplaats van Guadalest volg de borden Pisina Municipal 
Hoogteverschil: 170 m

 


Paseo ecológico por las calas de Calpe y Benissa

Sinds een paar jaar kun je langs de kust van Benissa naar Calpe wandelen. Een schitterende route langs baaitjes, strandjes en hier en daar een barretje of restaurant. Neem goede wandelschoenen en zwemkleding mee. Als je wilt kan je meer dan een uur onafgebroken lopen over een mooi aangelegd wandelpad. Er zitten hier en daar wel flink wat hoogteverschil in, wat opgevangen wordt door trappen.

Paseo ecológico por las calas de Calpe y BenissaPaseo ecológico por las calas de Calpe y Benissa

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel