Voorjaarsvakantie 2020

De voorjaarsvakantie, krokusvakantie, of carnavalsvakantie, is een schoolvakantie van een week, die in Nederland meestal wordt gehouden in de tweede helft van februari en in Vlaanderen steeds valt in de week van Aswoensdag.

Reden voor de vakantie, die in de jaren zeventig werd ingevoerd, is behalve een onderbreking van de sombere wintermaanden, de wens van veel mensen om op wintersport te gaan of om carnaval te vieren. Maar wij vinden de voorjaarsvakantie een ideale gelegenheid om lekker naar de Costa Blanca in Spanje te gaan. De prijzen van de appartementen zijn aanzienlijk lager dan in de zomer en de vliegtickets, zeker als je vanuit Belgie reist, zijn soms spot-goedkoop.

Het is daarom dus de ideale vakantie om lekker naar Spanje te gaan. Het weer in Moraira aan de Costa Blanca is lente-achtig en het zeewater begint al lekker op temperatuur te komen, en is in Moraira azuurblauw en heel schoon. Het is geen uitzondering dat je gewoon lekker op het strand kan liggen in deze periode.

het weer in voorjaarsvakantie in Moraira Spanje

Net als de zomervakantie en bouwvakvakantie word de voorjaarsvakantie over 3 regio's verspreid en dat zijn de regio's noord, midden en zuid. Dit houd de vakantiedrukte beperkt. De zomervakantie is de enige vakantie waar niet vanaf geweken mag worden, voor alle andere vakanties van het schooljaar mogen de scholen zelf bepalen of ze deze adviesdata aanhouden. Dus controleer voor de zekerheid even bij de school van uw kinderen.

Schoolvakanties Nederland ►

Schoolvakanties Vlaanderen ►

 

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel