Alicante

 

De meeste Costa Blanca toeristen vliegen naar Alicante om daarna verder te reizen naar hun eindbestemming. De meeste bezoekers aan de Costa Blanca zullen van Alicante niet veel meer zien dan de internationale luchthaven. Een gemiste kans, want ook de stad Alicante is een bezoekje waard. Het voor toeristen interessante deel van de stad is vooral te vinden langs het water.
De jachthaven van Alicante is een moderne, mooi aangelegde jachthaven waar voor botenliefhebbers veel te zien is.
Aan de zuidkant van de jachthaven vind je Panoramis, een soort kleine uitvoering van Maremagnum in Barcelona. Dit winkel- en uitgaanscentrum biedt diverse bars, restaurants en winkels. Verder heb je vanaf de eerste verdieping een fantastisch uitzicht over de jachthaven en de stad.
Langs de haven heb je een fraaie autovrije wandelboulevard, waar het vooral 's avonds heerlijk wandelen is.

Appartement huren Alicante

Kenmerkend voor Alicante is de Explanada de España, een zeshonderd meter lange wandelboulevard omringt door grote aantallen palmbomen en met diverse kraampjes. Om weer de vergelijking met Barcelona te maken: het heeft wel wat weg van de Ramblas.
De bestrating bestaat uit mozaïek in een golfpatroon in de kleuren rood, wit en blauw. Typerend zijn ook de vele houten stoeltjes die je vooral vind in het midden van de Explanada. Deze stoeltjes worden vooral dor de lokale bevolking gebruikt om bij elkaar te komen en onder de schaduw van de palmbomen naar voorbijgangers te kijken en over politiek, voetbal en de voorbijgangers te praten. Het zijn vooral lokale senioren die je als een soort van hangouderen op deze houten stoelen ziet samenscholen.

Net achter de Explanada ligt het winkelgebied van Alicante, deels in autovrije gebieden. Hier vind je winkels met lokale spullen, maar ook in toenemende mate tref je hier filialen aan van ketens en grote merken.

Parkeergelegenheid is er in het centrum volop te vinden en dan met name in parkeergarages. De tarieven voor parkeren liggen op een vergelijkbaar niveau als in Nederlandse steden.

Meer Alicante?
Top 10 bezienswaardigheden     >>

Meer Costa Blanca?

Meer informatie over andere plaatsen aan de Costa Blanca     >>

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel