Bezichtiging van El Castillo

 

el castillo in het centrum van Morairahet kasteeltje van Moraira

Het markante kasteeltje, El Castillo, van Moraira steekt fier af bij de kustlijn. Vanaf het bijbehorende platform, gelegen op een rotspartij, heb je prachtig zicht over de kust en het strand l´Ampolla. 

Verdedigingswerk tegen piraten

Boven de ingangsdeur hangt een wapenschild van het huis van de Bourbons waarin het jaar 1742 is gegraveerd. Vermoedelijk het jaar waarin het kasteeltje afgebouwd is. In die tijd werd de kust geteisterd door berberse piraten die door wisten te dringen tot in het dorp Teulada en omgeving.

Om zich hiervan te bevrijden werd het kasteeltje als onderdeel van een kustverdedigings systeem gebouwd waar ook de uitkijktoren op de Cap d´Or deel van uitmaakte. Het kasteel heeft als zodanig dienst gedaan tot halverwege de 18e eeuw. Daarna raakte het werkloos en werd materiaal gebruikt voor diverse doelen, onder andere de bouw van de kerk van Moraira, La  Ermita de la Virgen de los Desamparados.

Renovatie 

Gevolg was dat het kasteel in verval raakte en bij het begin van de renovatie in de jaren 80 was het niet veel meer dan een ruïne. In de renovatie is men uitgegaan van de oorspronkelijke vorm en werd het kasteel in ere hersteld. 
 

Decor 

Het kasteel dat in de zomer bezocht kan worden doet tegenwoordig vooral dienst als authentiek decor bij diverse feesten. Het meest indrukwekkende feest is welllicht het zogenaamde ¨Moren en Christenen¨ welke in juni gehouden wordt en refereert aan de Spaanse geschiedenis waarin de Moren eeuwen lang het land overheersten en uiteindelijk verdreven werden door de christenen. 
Daarnaast is het kasteel een belangrijk orientatie en trefpunt. Als je naar Moraira komt dan kan en mag je dit stukje historie niet missen!

Informatie openingstijden kasteel: 
Oficina de Turismo (VVV)
Avenida de Madrid 15 

Tel: +34 965 745 168

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel