Golfen in Moraira

Golfliefhebbers kunnen langs heel de Costa Blanca terecht op ongeveer twintig golfbanen. Ook Moraira heeft haar eigen golfbaan. Officieel ligt de Club de Golf Ifach in de gemeente Benissa, maar de meesten hebben het over de golfbaan van Moraira. Deze 9-holes golfbaan is vernoemd naar de voor de Costa Blanca kenmerkende rots bij Calpe waar je uitzicht op hebt vanaf de greens: Penyal d'Ifach.
 

golfbaan Moraira

 

De golfbaan telt 9 holes (PAR=30), maar je kunt ook een dubbel parcours afleggen. De openbare golfbaan is het hele jaar open en ook toegankelijk voor niet-leden. De kosten voor 9 holes bedragen ongeveer 20 tot 30 euro per persoon (afhankelijk van seizoen en tijdstip), voor een dubbel parcours (18 holes) moet je rekenen op zo'n 30 tot 35 euro. Golfclubs zijn eventueel ook te huur op de luchthaven van Alicante mocht u ze zelf niet mee willen nemen.

Adresgegevens

Club de Golf Ifach
Urbanización San Jaima
Carretera Moraira-Calpe, km. 3
03720 Benissa

telefoon: +34 96 649 7114
e-mail golfifach@wanadoo.es

 

De 5 populairste golfbanen aan de Costa Blanca

Golfers van over de hele wereld hebben hun favoriete bestemming en voor velen is dit de golf in Costa Blanca, zonder twijfel één van de beste bestemmingen in de wereld!

De Costa Blanca is de benaming van een 200 km lange kustlijn in de regio van Alicante. Deze regio geniet van gematigde temperaturen, relatief warm in de winter en niet te heet in de zomer, en gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar heeft. Dit zijn de ideale omstandigheden voor iedere golfer die ook wil genieten van de prachtige zandstranden en toeristische badplaatsen. Hieronder onze 5 favoriete golfterreinen van de Costa Blanca.

 

1) Las Colinas Golf en Country club - Par 71

Las Colinas  is gelegen te Orihuela Costa (Costa Blanca zuid). Deze prestigieuze golf heeft een wereldwijde reputatie. Sinds de opening in 2010 won het al meerdere awards, waaronder the World Golf Award voor Spain’s Best Golf Course.

Las Colinas golf_Moraira_Costa-Blanca

Dit +7km lange golfterrein met 6 meren, uitdagende bochten en zandbunkers zal je zeker bekoren.

De driving range en oefen zone is van uitstekende kwaliteit. Alsook het moderne clubhuis met uitzicht over hole 18 is zeker de moeite waard. Reden genoeg voor een partijtje golf...

 

2) Villamartin Gof - Par 72

 

Dit geweldige golfterrein is slechts op enkele minuten van Las Colinas gelegen. De eigenaar van dit golfterrein is eveneens eigenaar van Las Ramblas en La Finca golf. 

Villamartin golf_Moraira_Costa-Blanca

Het 6km lange golfterrein opende haar deuren in 1994 voor de Mediterranean Open en is tot op vandaag uiterst populair.

Zeker het vermelden waard is Villamartin Plaza, een hotspot qua restaurants, bars, …

 

3) Lomas de Campoamor - Par 72

The Real Club de Golf Campoamor is een populair golfterrein. Het 6 km lange golfterrein heeft fantastische uitzichten over de natuur en Mediterraanse Zee. Verschillende bochten en hellingen zorgen voor een gezonde uitdaging.

Lomas de Campoamor_Moraira_Costa-Blanca

Dit terrein beschikt over een verzorgd hotel met geliefd clubhuis, waar het fantastisch tafelen is!

 

4) Las Ramblas Golf - Par 72

Op een steenworp van Lomas de Campoamor, is Las Ramblas Club de Golf gelegen. Dit par 72 golfterrein is ontworpen met de natuur als grootste troef. Het 5,8 km lange terrein zal zelfs de meest ervaren golfer uitdagen.

Las ramblas golf_Moraira_Costa-Blanca

Dichte beplanting, heuvelachtige bochten en meerdere hazards zullen je uiterste concentratie vragen. Achteraf kun je van een geweldig partijtje golf bekomen in het clubhuis met panoramisch zicht over de driving range.

 

5) La Finca Golf - par 72

La Finca Golf and Spa Resort is op slechts 10 km gelegen van La Marquesa golf (regio Quesada). Het is een golfterrein met veel variatie in de greens waar water en beplanting je uitdagen.

La Finca golf_Moraira_Costa-Blanca

Naast het golfterrein is er een luxueus 5 sterren hotel en spa, waar je nadien kunt genieten van een heerlijke massage.

 

 

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel