Vakantiehuis Costa Blanca

 

De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) bevat de kuststrook tussen Dénia en Benidorm aan de oostkust van Spanje en heeft een kustlengte van 244 kilometer met veel zandstranden. Vaak wordt de benaming in ruimere zin gebruikt en duidt men het gebied tussen Valencia en Alicante aan. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen Marina Alta, het noordelijke groene en bergachtige gedeelte tussen Denia en Altea en de Marina Baja, het gebied ten zuiden van Altea tot aan Torrevieja, vlak en droog. Er gaan meerdere verhalen rond over de herkomst van de naam. Sommigen zeggen dat de naam 'Witte Kust' niets te maken met de kleur van de huizen of witte zandstranden. Er wordt verwezen naar de kleur van de bloesem van de amandelbomen die hier vroeger op grote schaal aanwezig waren. Een andere lezing is dat de naam is verzonnen door de luchtvaartmaatschappij BEA (British European Airways) die in 1957 begon met vluchten uit te voeren tussen Londen en Valencia. Vanuit de lucht kun je de vele witte stranden zien en het was tegelijkertijd een goede commerciele slogan.   

vakantiehuis Costa Blanca

Tegenwoordig is de Costa Blanca een belangrijke vakantiebestemming voor zonzoekers en overwinteraars. Vaak huren zij een vakantiehuis Costa Blanca, bijvoorbeeld in het complex Calamora met veel appartementen Costa Blanca in Moraira. De stad Benidorm mag met recht een symbool van het massatoerisme genoemd worden. Als je uit noordelijke richting op Benidorm aanrijdt dan zie je ineens een oerwoud van betonnen vakantietorens. Daar achter bevinden zich twee grote zandstranden, die de grote trekpleisters vormen van toeristenstad Benidorm. Voor wie meer van rust houdt zijn er prachtige badplaatsen zoals Moraira, Altea en Dénia.

Meer informatie over huis huren Costa Blanca of appartement huren Costa Blanca? Op deze website vindt u meer informatie over een appartement Costa Blanca huren in het luxe nieuwbouw complex Calamora.

Meer informatie over top 10 bezienswaardigheden    >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere plaatsen aan de Costa Blanca:

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel