Appartement huren Denia

 

Vakantie appartement Denia of appartementen Denia huren? Bij ons kunt u terecht voor appartement huren Denia. Lees verder over Dénia!

Dénia is één van de oudste dorpen aan de Costa Blanca. Al enkele eeuwen voor Christus was er sprake van een Griekse kolonie op de plek waar nu Dénia staat. Lange tijd heeft Dénia  een sluimerend bestaan gekend. Tegenwoordig is Dénia een populaire vakantiebestemming.denia

Centraal in Dénia staat op een heuvel het Romeinse kasteel van Denia. Dit is gebouwd in de 11e en 12e eeuw. Het Castillo de Dénia is te bezoeken tegen betaling. De klim naar boven kan tijdens warme zomerse dagen best zwaar zijn voor mensen die in wat minder goede conditie zijn. Met je entreekaartje kun je het Palau del Governador bezoeken inclusief het bijbehorende museum. Ook kun je genieten van het prachtige panoramische uitzicht over Denia.

De titel van het mooiste plein van Dénia gaat naar Placa de la Constitution. Aan dit plein staat het gemeentehuis van Dénia en de achttiende eeuwse kerk Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción. Prachtig is de glimmende entree van deze kerk. De paar barretjes en terrasjes maken het plaatje compleet.

De haven van Dénia heeft een drievoudige functie. Allereerst is hier de visafslag. De vers binnengebrachte vis wordt hier ‘s morgens aan de man gebracht. De tweede functie is die van jachthaven. Dénia heeft één van de populairste jachthavens van de Costa Blanca. Ten derde is de haven van Dénia dé plek om per veerboot naar de Balearen te vertrekken. Wil je vanaf het vasteland naar Mallorca, Ibiza of Formentera varen dan is Dénia je vertrekhaven.

appartement huren Denia

Aan de andere kant van doorgaande weg CV-730 ligt de oude binnenstad van Dénia. De panden direct aan de zeekant bestaan vooral uit winkeltjes en restaurants. De straten en pleintjes daarachter zijn eigenlijk interessanter, omdat hier het eigen karakter wat meer behouden is gebleven. Een leuk voorbeeld hiervan is Placeta de la Creau.

Een leuke combinatie van winkelen en terrasjes biedt Carre del Marqués de Campo. De hoge bomen zorgen voor een groene overkapping van deze drukke straat. Dames kunnen hier hun slag slaan op het gebied van schoenen en leuke accessoires. Houd er rekening mee dat de meeste winkels siësta houden. Dat betekent dat de winkels ongeveer vanaf 13:30 tot 17 uur gesloten zijn, soms zelfs iets langer. ‘s Avonds doe je het winkelen ook op de wandelpromenade Explanada de Cervantes. Hier staat een lange rij met houten kraampjes waar je aan het einde van de dag lekker kunt winkelen.

Meer weten over de mogelijkheden vakantie appartement Denia, appartement huren Denia of appartementen Denia? Neem contact met ons op.

Meer Costa Blanca?

Meer informatie over een appartement huren in Denia of andere plaatsen aan de Costa Blanca >>

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel