Appartement huren Calpe

 

U wilt een appartement huren in Calpe? Wij hebben een appartement Calpe te huur voor u. U kunt kiezen uit onze verschillende appartementen Calpe te huur. Zoekt u een appartement Calpe of appartementen in Calpe? Appartement huren Calpe? Appartement huren in Calpe doet u bij ons!

Calpe, door Spanjaarden meestal Calp genoemd, is van oorsprong een klein vissersdorp waar helaas weinig meer van over is. Heden ten dage tref je hier veel grote hotels en appartementencomplexen, een appartement huren in Calpe zal dan ook geen probleem vormen. Je zult hier ook voornamelijk restaurants en andere horeca van beduidend mindere kwaliteit aantreffen dan wat je verwacht als je vanuit Moraira komt.

appartement huren Calpe_rotsNaast de kenmerkende rots Penyal d'Ifac zie je vooral een hoop beton. Het lijkt op een kleine versie van Benidorm, geen gezellige badplaats met een authentieke sfeer van een Spaans vissersdorpje. 

Als de zon echter in de zee verdwijnt wordt het nog best gezellig op de boulevard met de winkeltjes en terrassen. De boulevard langs het strand leeft dan helemaal op, terrassen stromen vol en de verkopers van tassen, zonnebrillen en andere handel laten zich zien. De betonnen complexen zijn 's avonds minder nadrukkelijk aanwezig waardoor er zowaar sfeer ontstaat.

De 332 meter hoge rots Penyal d'Ifac is zowel letterlijk als figuurlijk het hoogtepunt van Calpe. De steile krijtrots is benoemd tot natuurgebied. Je kunt de rots ook berklimmen en eenmaal boven geeft dat een prachtig uitzicht op Calpe en de kustlijn richting Moraira. Voor mensen met een slechte conditie of gezondheid is de klim niet aan te raden. Ook een beklimming op het midden van de dag in de zomermaanden is geen aanrader.

appartement huren Calpe_Moraira

Er is nog wel iets van authenticiteit in de oude binnenstad bewaard gebleven met smalle steegjes en typisch Spaanse appartement huren Calpe_oude binnenstadstraatjes, evenals de wijk El Arrabal. Hier vind je nog stukken van de oude stadswallen, leuke restaurants en een archeologisch museum. Calpe lijkt door het massatoerisme meer op een stad dan een dorp. Hier vind je bijvoorbeeld ook de bekende fastfoodrestaurants en de grote internationale winkelketens. Dit zijn wel dingen die je moet realiseren voordat je een appartentent gaat huren in Calpe om teleurstellingen te voorkomen. De prijzen van een appartement huren in Calpe zijn ook wat lager dan bijvoorbeeld in het veel luxere Moraira, alle waar naar zijn geld!

Het strand is echter prima in orde in Calpe. De grote en brede zandstranden van Calpe worden druk bezocht en zijn geschikt voor jong en oud. Het strand loopt vrij geleidelijk af in zee waardoor het ook voor gezinnen met kleine kinderen zeer geschikt is.

Meer informatie over appartement Calpe te huur, appartementen Calpe te huur of appartementen in Calpe? Neem contact op voor meer over appartement huren in Calpe.

Meer Costa Blanca?

Meer informatie over andere plaatsen aan de Costa Blanca >>

© 2010 - 2024 CALAMORA appartementen verhuur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel